vrata z odpiranjem v podboj

Vrata v ravnini s podbojem odlikujeta stabilnost in dolga življenjska doba

PRODUKCIJA

Vrata v ravnini s podbojem se ponašajo z dolgo življenjsko dobo in stabilnostjo

Vrata v ravnini s podbojem so zadnja moda notranjega oblikovanja, ki že leta teži k minimalizmu. Jasne linije, ki se povsem skrijejo s steno, se zdijo uporabna in estetsko dovršena rešitev – za novogradnje in prenove. Za preprostim videzom notranjih vrat pa se skriva malce bolj kompleksna zasnova. Podboj, ki je skrit za mavčno kartonske plošče ali omet, namreč omogoča vgradnjo v vse vrste sten. Edina omejitev je le debelina stene, ki mora biti najmanj 6 cm oziroma toliko, kolikor je širok nevidni podboj (ALU profil). Med ključne prednosti vrat s skritim podbojem sodijo:

 • Unikaten videz prostora
 • Eleganten dizajn
 • Tiho zapiranje
 • Poravnanost zidu in vratnega krila
 • Skrita nasadila
 • Možnost izbire furnirja
 • Velika izbira barv

Kaj pa cena? Cena vrat se nekoliko razlikuje, saj je odvisna od posameznega modela vrat, izbranih dodatkov, dimenzij ter izdelave po meri. Vrata zagotovo predstavljajo malce večjo naložbo v dom. Toda s pravim izvajalcem ter kakovostno vgradnjo je njihova pričakovana življenjska doba med 30 in 40 let.

Vrata z odpiranjem v podboj Trendline – Brezčasna zasnova ponuja optimalno prilagajanje

vrata v ravnini s podbojem

Vrata v ravnini s podbojem se ponašajo z brezčasno zasnovo, ki je prilagodljiva vsem slogom notranjega oblikovanja. Odlično se bodo podala v hišo s podeželskim stilom kot v sodoben dom s klasičnim pohištvom. Vrata z nevidnim podbojem naročnikom ponujajo raznovrstne kombinacije zunanjih površin. Na voljo so intarzijski videz, vertikalno ali horizontalno sestavljen furnir ali površine pleskane po RAL lestvici.

Slednje ponujajo številne kombinacije z vidno ali nevidno strukturo lesa (prečni utori) ter edinstvene vstavke usnja, stekla, tapet, aluminija ali drugega sodobnega materiala. Številne prilagoditve naročnikom omogočajo, da uresničijo svojo vizijo. Izberejo si lahko vrata s skritim podbojem, ki bodo čudovito ustrezala njihovemu slogu notranjega oblikovanja in njihovim željam.

Notranja vrata (odpiranje v podboj) se ponašajo s prvovrstno zasnovo z masivnimi robovi in iverokal jedrom. Takšna sestava vrat nudi optimalno trdnost in stabilnost ter izjemno klimatsko stabilnost in izolativnost. Tako zvočno kot toplotno. Zgornji sloj je obložen z materiali, kot so HDF, iverna in vezana plošča. Obloga je povsem odvisna od potreb kupcev in vrste vrat, kot je tudi višina notranjih vrat.

Odpiranje v poboj dopušča prilagajanje višine sodobnim prostorom ali preostalemu stavbnemu pohištvu. V vrata so poleg vidnih ali skritih 3D nasadil vgrajeni še magnetna ali klasična ključavnica.

Kako izbrati vrata v ravnini s podbojem in kaj moramo upoštevati?

 

Vrata v ravnini s podbojem naročniku ponujajo moderno, minimalistično izvedbo s popolno poravnanostjo vratnega krila s steno. Podboji so pri tem nameščeni za omet ter pleskarsko obdelani, zato so nevidni. Takšna vrata dajejo prostoru svojevrsten pečat in so s pravo izbiro barve skorajda nevidna. Ravne, čiste linije prostoru dodajo sodoben videz, brez nepotrebnih detajlov.

Iščete idealna notranja vrata? Odpiranje v podboj je primerno za vse prostore – tiste majhne, kot tudi velike. Kaj pa stil vrat? Stil ni omejen s posebnimi pravili, a največkrat se zanj odločamo glede na:

 

 • Arhitekturno zasnovo prostora
 • Okolje, v katerem živimo
 • Materiale
 • Želje
 • Potrebe gospodinjstva
 • Trende notranjega oblikovanja

Pri izbiri vrat z nevidnim podbojem je treba upoštevati še nekatere druge dejavnike, ki posledično vplivajo na uporabo. Med te dejavnike uvrščamo potrebe po dodatni izolaciji, najsi bo zvočna ali toplotna, izboljšani požarni varnosti ter podnebne razmere. Upoštevajoč dejavnike sta temu prilagojeni izbira podboja ter konstrukcija vratnega krila.

notranja vrata odpiranje v podboj

Svetovanje, izbira, izdelava in vgradnja notranjih vrat z odpiranjem v podboj

 

Vrata v ravnini s podbojem ali klasična vrata? Niste prepričani, kaj bo najbolje ustrezalo vašemu domu? Obrnite se na podjetje Lestur, proizvodnja in prodaja, d.o.o.. Strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami v izdelavi in vgradnji vrat nudijo celostno storitev. Od svetovanja do vgradnje notranjih vrat. Odpiranje v podboj niso edina vrata, ki so v ponudbi. Izbirali boste še lahko med klasičnimi, rustikalnimi, drsnimi, steklenimi, laminat vrati, varnostnimi vhodnimi vrati ter predelno steno z vrati. Vsa vrata v ponudbi odlikujeta trendovska dovršenost ter domiselna funkcionalnost. Potrebujete vrata z nevidnim podbojem? Nič lažjega.

V podjetju nudijo individualno zasnovana notranja vrata za bivalne, poslovne, počitniške in druge objekte. Vrata z odpiranjem v podboj bodo izdelana v poljubnih dimenzijah ter popolnoma prilagojena meram vašega doma, prostora ali opreme. Vsa vrata zasnovana v podjetju Lestur, proizvodnja in prodaja, d.o.o. so izdelana iz zmogljivih materialov. Visoki standardi kakovosti zagotavljajo dolgo življenjsko dobo vrat ter trajno zadovoljstvo kupca. Del celostnih rešitev podjetja je tudi vgradnja izbranih vrat.

Ta poteka s strani usposobljenih strokovnjakov, ki vrata pravilno in kakovostno vgradijo. Vrata z nevidnim podbojem pri montaži zahtevajo veliko natančnosti. Ob slabi konstrukciji in nepravilni vgradnji se lahko pojavi nihanje, pokanje zidu, slabo zapiranje ali neustrezno tesnjenje. Pred vgradnjo je treba dobro preveriti steno, kjer bodo vrata vgrajena.

Stena mora biti za vgradnjo nevidnega podboja v zidno odprtino dovolj stabilna, ravna, široka in kompaktna. Ta faza največkrat poteka pred slikopleskarskimi deli, ki nato skrijejo ALU profil. To je največja razlika med vrati z nevidnim podbojem in klasičnimi vrati, saj so klasična vrata vgrajena šele po končanih zaključenih delih.